Deze vegetarische groene curry met tuinerwtjes maakte ik met ingrediënten die ik nog op voorraad had. Door het Coronavirus en het advies om zo min mogelijk contact te hebben met anderen ontstond het plan om te kijken wat er nog allemaal in de voorraadkast en in de vriezer ligt. Dat is door mijn werk best veel want alles wat ik overhoud van producties en ingevroren kan worden vacumeer ik en vries ik in. Dus een goed moment om eens flink de bezem door de voorraad en vriezer heen te halen!

Hoofdgerecht voor 2 personen

6 takjes koriander
2 el arachideolie
1 ui, in boogjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
3 cm verse gember, geschild en in plakjes
2 preien (± 250 g), in ringen
300 g diepvries tuinerwtjes, ontdooid
¼ – ½ rood pepertje, in schuine ringetjes
4 djeroek poeroetblaadjes
200 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
2 tl Thaise groene currypoeder
160 g vegetarische stukjes

Pluk de blaadjes koriander van de steeltje. Snijd de steeltjes fijn en de blaadjes grof. Houd ze apart.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui al omscheppend 3 minuten. Voeg de knoflook, de gember en de prei toe en bak 3 minuten mee.

Schep de tuinerwtjes, de peper, djeroek poeroetblaadjes, de bouillon, de kokosmelk, currypoeder en de koriandersteeltjes erdoor en breng alles aan de kook. Kook de curry 5 minuten op een laag vuur.

Schep de vegetarische stukjes erdoor en verwarm nog heel kort al omscheppend. Breng zo nodig op smaak met versgemalen peper. Garneer met de gesneden koriander. Serveer de vegetarische groene curry met tuinerwtjes met (basmati)rijst.

Bereidingstijd: ± 25 minuten