Voor deze vegetarische kipshoarma met geroosterde bospeen heb ik de kipshoarma van De Vegetarische Slager gebruikt. Deze keer geen shoarma op een pitabroodje maar gebakken met paprika en uien geserveerd met geroosterde bospeen en aardappelen. Met een beetje srirachasaus wordt het een lekker pittig gerecht.

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

1 bos bospeen, geschild
olijfolie
3 el geiten- of schapenyoghurt
½ el mayonaise
1 bosuitje, gehakt
2 el kappertjes, grof gehakt + extra voor de garnering
1 bakje vegetarische kip-shoarma (± 175 g)
2 uien, in partjes
1 grote rode paprika, in repen
2 trostomaten, in stukjes
Tabasco srirachasaus
Tuinkers of pittige kiemgroente naar keuze voor de garnering
Extra nodig: bakplaat bekleed met ingevet aluminiumfolie

Voorbereiden

Verwarm de oven voor tot 220 °C.

Kook de wortels 5 minuten in ruim water met zout. Giet de af en laat ze iets afkoelen (zodat je ze kunt beetpakken). Halveer de wortels in de lengte en leg ze op de beklede bakplaat.

Bereiden

Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak. Rooster ze in 15-20 minuten lichtbruin en beetgaar. Keer ze halverwege de oventijd.

Klop intussen een sausje van de yoghurt, de mayonaise, het bosuitjes en de kappertjes. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak de kip-shoarma al omscheppend bruin. Neem ze uit de pan. Bak de ui met de paprika al omscheppend in het bakvet al omscheppend bruin en gaar.

Voeg na 5 minuten bakken de tomaat toe en bak op een hoog vuur mee. Schep de kip-shoarma erdoor, breng op smaak met versgemalen peper, zout en srirachasaus naar smaak en warm kort door.

Verdeel de vegetarische kipshoarma met geroosterde bospeen over een schaal en garneer met tuinkers of kiemgroente. Lekker met gekookte aardappelen.

Bereidingstijd: ± 35 minuten
Oventijd: ± 20 minuten

Variatietips

• Vervang de bospeen door in stukken gesneden winterpeen.
• Ook lekker met geroosterde bloemkoolroosjes, deze hoef je niet eerst voor te koken.
• Liever vlees? Dan kan ook neem dan lamsshoarma.