Bij deze lekkere zoete aardappelstamppot met boerenkool het ik de vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische Slager geserveerd. Regelmatig ga ik op zoek naar lekkere vleesvervangers. Je kunt natuurlijk ook zelf vegetarische balletjes en burgers maken maar zo af en toe is zonder al te veel poepas een maaltijd bereiden ook wel fijn!

750 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
2½ el olijfolie
3 uien, in boogjes
400 g panklare boerenkool
1 el madras currypoeder
1 pakje Vegetarische kipstuckjes à 160 g

Kook de zoete aardappelen in een ruime pan, in water met zout in ± 20 minuten gaar. Prik na 15 minuten koken met een vork in de zoete aardappelen om te checken of ze al gaar zijn. Kook ze anders nog wat langer.

Verwarm 1½ eetlepel van de olie en fruit 2/3 deel van de uien al omscheppend goudgeel en glazig.

Voeg de boerenkool en de currypoeder toe en bak kort mee. Voeg 200 ml heet water en versgemalen peper en zout naar smaak toe en stoof de boerenkool 5-10 minuten.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de rest van de ui al omscheppend goudgeel en glazig. Bak de vegetarische kipstuckjes al omscheppend in ± 5 minuten lichtbruin.

Giet de zoete aardappelen af maar vang het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn en schep de boerenkool er doorheen. Voeg eventueel een beetje van het kookvocht van de zoete aardappelen toe.

Doe de zoete aardappelstamppot met boerenkool over op een schaal en verdeel de gebakken kipstuckjes met de uien erover. Eet smakelijk!

Bereidingstijd: ± 30 minuten

Variatietips

• Vervang de zoete aardappelen door kruimige aardappelen.
• Neem 250 g panklare boerenkool en schep voor meer bite 1 geraspte winterwortel door de stamppot.
• Houd je van pittig? Bak dan 1 in ringetjes gesneden rood pepertje mee.