Met deze Aziatische salade met sesam-sojadressing zet je een heerlijk en kleurig hoofdgerecht voor twee tot drie personen of een lunch voor 4 personen op tafel. Een lekkere salade om op een mooie zonnige dag in de tuin, op het balkon of in het park van te genieten. Eet hem van een bord of ga voor een kom met stokjes dan smaakt de salade nog lekkerder!
Hoofdgerecht voor 2-3 personen, lunchgerecht voor 4 personen
175 g kippendijfilet
2½ el sojasaus
1½ el sesamolie
± 1 tl srirachasaus of chilisaus
125 g sugarsnaps
5 grote bospenen
½ komkommer
125 g taugé
5 takjes koriander
½ limoen, uitgeperst
1½ el arachideolie
1½ tl vissaus
¼ krop ijsbergsla, in dunne reepjes
1 bosuitje, in dunne schuine ringetjes
2 tl (zwart) sesamzaad
Snijd de kip in kleine stukjes. Schep er 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie, versgemalen peper en een paar druppels sriracha- of chilisaus door.
Haal de sugarsnaps af en blancheer ze 4 minuten in kokend water met ze. Schil intussen de wortels en snijd ze in schuine plakjes. Schep de sugarsnaps uit het kokende water en spoel ze koud. Kook de wortelplakjes 5 minuten in het water van de sugarsnaps en spoel ze koud.
Was de komkommer en snijd hem in plakjes van ½ cm dik. Snijd de plakjes is reepjes.
Doe de taugé in een vergiet of zeef en overgiet de taugé met kokend water, schud tijdens het overgieten de taugé om. Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes en snijd de blaadjes en steeltjes apart fijn.
Verhit een koekenpan en bak de kip al omscheppend bruin en gaar. Roer een dressing van de rest van de sojasaus met de rest van de sesamolie, de arachideolie en de vissaus. Roer er de fijngesneden koriandersteeltjes en chili- of srirachasaus naar smaak door.
Verdeel de groenten en de kip over 2 borden of kommen. Lepel de dressing erover en garneer de Aziatische salade met sesam-sojadressing met sesamzaad naar smaak.
Bereidingstijd: ± 30 minuten