Dit bananencupcakes met pindakaascrème recept schreef ik voor Calvé. Voor mij echt de pindakaas waarmee ik ben opgegroeid. Het was dan ook echt heel leuk om verschillende recepten te schrijven voor dit oude en vertrouwde pindakaasmerk. Deze makkelijke cupcakes met banaan zijn leuk om, op een (regenachtige) woensdagmiddag, samen met de kinderen te maken!

Voor 12 stuks

1 banaan
2 el citroensap
115 g boter, op kamertemperatuur
125 g suiker
3 eieren, op kamertemperatuur
175 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
mespunt zout
150 ml volle yoghurt, op kamertemperatuur
175 ml slagroom
35 g pindakaas Naturel
12 bananenchips
1-2 el ongezouten pinda’s
Extra nodig: muffinbakblik met 12 holletjes, 12 papieren cupcakevormjes, mixer met garde(s), spuitzak met kartelmondje

Voorbereiden

Verwarm de oven voor tot 175 °C. Pel en prak de banaan (± 100 g) op een bord fijn. Schep het citroensap erdoor. Zet de papieren cupcakevormpjes in de muffinvorm. Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en een snuf zout door elkaar.

Klop de boter met de suiker lichtgeel en romig. Voeg 1 ei toe en klop totdat het ei helemaal is opgenomen. Voeg het volgende ei toe en klop weer totdat het is opgenomen. Voeg dan het laatste ei toe en klop alles tot een luchtig en romig mengsel.

Voeg het bakmeelmengsel, de banaan met het citroensap en de yoghurt toe en spatel alles met grote slagen door elkaar.

Bereiden

Verdeel het beslag met 2 lepels over de cupcakevormpjes en bak ze in 20 minuten in de voorverwarmde ovenlicht goudbruin en gaar.

Zet de oven uit en laat de cupcakes 10 minuten in de oven met geopende deur staan. Neem de vorm uit de oven en wip de cupcakes met behulp van een vork uit de vorm. Laat ze op een rooster helemaal afkoelen.

Klop de slagroom met de mixer met garde(s) stijf. Voeg de pindakaas toe en klop er kort doorheen. Doe de pindakaasroom in de spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes. Garneer de bananencupcakes met pindakaascrème met de bananenchips en de pinda’s.

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Oventijd: ± 20 minuten

Tip

• Bestrooi de pindakaascrème ook eens met geraspte citroenschil.
• Heb je al eens zelf pindakaas gemaakt? Dat is ook heel leuk om ene keer te proberen. het recept vindt je hier.
• Kijk voor nog meer lekkere pindakaasrecepten op de Calvé site.