Dit broodje pulled kip met avocado maakte ik met een restje kippenvlees dan over was van bouillon trekken. Pulled pork maak ik vaak als ik gasten krijg, je kunt het goed van tevoren bereiden en valt altijd in de smaak. Maar ook gare kip kun je goed uit elkaar trekken. Dus waarom geen pulled chicken, per slot van rekening is kip veel sneller gaar? Dus toen ik een restje kippenvlees over had heb ik er pulled kip van gemaakt. En ja hoor ook dat viel bij iedereen erg in de smaak.

Bereidingstijd: 25 minuten
Voor 2 personen

300 g kippendijen (of 250 g gaar kippenvlees)
100 ml kippenbouillon
1 el olijfolie
1 kleine ui, in partjes
2 teentjes knoflook, gepeld
75 ml smoked barbecuesaus
1 el wijnazijn
2 tl gele basterdsuiker
2 tl mosterd
1 tl pittige paprikapoeder
1 avocado
desembrood
½ limoen
1 el grof gesneden korianderblad

Kook de kip in de bouillon in ± 12 minuten helemaal gaar. Neem de kip uit de pan en laat hem afkoelen.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit en fruit alles nog 3 minuten. Schenk 75 ml kippenbouillon, de barbecuesaus, de azijn, de suiker, de mosterd, de paprikapoeder en versgemalen peper en zout naar smaak toe.

Breng alles aan de kook en kook de saus in ± 20 minuten op een laag vuur in tot een dikke chutneyachtige saus. Roer regelmatig.

Pluk intussen de kip met 2 vorken in stukjes. Schep de kip door de saus en verwarm de kip op een laag vuur.

Halveer intussen de avocado, wip de pit eruit, halveer de helften en trek de schil van het vruchtvlees. Snijd de avocado in dunne partjes. Serveer de warme of lauwwarme pulled kip met de avocado op desembrood. Druppel er limoensap over en garneer met koriander.

Tip
Je kunt ook heel goed restjes gekookte (van bijvoorbeeld Chinese witte kip) of gebraden kip gebruiken.

Toch liever pulled pork? https://www.mmk.nl/pulled-pork-van-livar-procureur/