Ik ga van het weekend deze brownies met walnoten maken. Brownies maken is helemaal niet ingewikkeld en het resultaat smaakt eigenlijk altijd naar meer. Daarom bak ik ze niet vaak, ze zijn verslavend lekker! Helemaal als de binnenkant nog een beetje klef is! Omdat we dit jaar een enorme walnotenoogst hebben worden deze noten ook in dit gebak verwerkt. Maar je kunt ook hazelnoten of amandelen nemen.

Gebak voor 12 stukken
Bereidingstijd: ± 15 minuten
Oventijd ± 30 minuten
Wachttijd: ± 30 minuten

160 g pure chocolade (cacaogehalte minstens 70%)
200 g ongezouten roomboter
160 g suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
160 g bloem
½ zakje bakpoder
2 el cacaopoeder
100 g geroosterde walnoten, grof gehakt
Extra nodig: mixer met garde(s), vierkanten vorm (20 x 20 cm), bakpapier

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed de brownievorm met bakpapier.

Hak de chocolade grof. Smelt de boter op een laag vuur. Neem de pan van het vuur en roer de chocolade erdoor. Laat het 3 staan. Roer dan alles goed door totdat de chocolade en de boter goed gemengd zijn.

Roer de suiker en de vanillesuiker erdoor. Breek er de eieren boven en klop met de mixer goed door. Zeef de bloem, de bakpoeder en de cacao boven de kom en spatel het met de walnoten en een mespuntje zout luchtig door de chocolademassa.

Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Bak de brownie in het midden van de oven in ± 25 minuten net niet gaar; de binnenkant mag nog een beetje klef zijn.

Zet de oven uit en laat de brownie nog 5 minuten in de geopende oven staan. Neem de brownie voorzichtig uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen. Snijd de brownie in 12 stukken en serveer lauwwarm of afgekoeld.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Oventijd ± 30 minuten
Wachttijd: ± 30 minuten

Tip
Vervang de walnoten door hazelnoten of amandelen.