Zo’n cheesecake met citroen is heel eenvoudig te maken en smaakt echt super lekker. Kwark en citroen combineren altijd al heel erg goed maar in zo’n lekkere cheesecake uit de oven komt de frisse smaak van citroen helemaal goed tot zijn recht. Ga wel voor een goede kwaliteit kwark, ik ben dol op die van de Weerribben, dat maakt je taart alleen maar lekkerder. Tijdens het bakken rijst je taart maar als hij afkoelt zakt hij ook weer in, dat is niet erg want dat hoort bij kwartkaart.

Voor 8-12 punten

75 g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
75 g boter, op kamertemperatuur
3 eieren
500 g volle kwark
rasp van 1 schoongeboende citroen + extra om te garneren
60 g bloem
1 tl bakpoeder
Extra nodig:lage taartvorm ø ± 25 cm, bakpapier, mixer met gardes

Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bekleed de vorm met bakpapier. Druk het papier goed in de vorm.

Klop de suiker met de vanillesuiker en de boter licht en romig. Voeg één voor één de eieren toe en klop telkens tot het ei helemaal is opgenomen. Voeg dan pas het volgende ei toe. Klop het als het laatste ei is toegevoegd tot een lichtgeel en romig mengsel.

Voeg de kwark en de citroenrasp toe en mix alles door elkaar. Meng de bloem met het bakpoeder.

Roer het bloemmengsel door het kwarkmengsel en doe het over in de met bakpapier beklede vorm.

Bak de taart in ± 40 minuten lichtbruin en gaar. Controleer na 35 minuten of de taart niet te donker wordt maar open de ovendeur niet. Laat de taart nog 15 minuten in de oven staan en neem hem uit de oven.

Bestuif de taart met poedersuiker en garneer met nog wat extra citroenrasp. Snijd de afgekoelde taart in punten. Serveer de cheesecake met citroen bij de koffie of de thee.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Oventijd: ± 40 minuten

Tips

• Maak ook eens een cheesecake met sinaasappel of limoen. Vervang de citroenrasp dan door de rasp van 1 schoongeboende sinaasappel of 2 limoentjes.