Deze chocolade kers(t)bonbons met amarene kersen waren eigenlijk een soort restverwerking van wat gesmolten chocolade dat ik over had van een ander recept. Meestal schenk ik het in een flex ijsblokjesvorm en dan gebruik ik de chocolade gewoon een volgende keer weer. Maar omdat ik gasten kreeg bedacht ik dat ik er ook wel bonbons van kon maken. En het resultaat? Echt verrukkelijk! De lekkere smaak van amarene kersen combineert heel goed met de pure chocolade en ze zien er ook nog eens spectaculair en feestelijk uit!

Voor 19 bonbons

± 125 g pure chocolade, in stukjes
19 amarene kersen (pot), uitgelekt
zilveren poederkleurstof voor levensmiddelen
Extra nodig: flex bonbonvorm met 19 holletjes met een inhoud van elk ± 12-15 ml, fijn zeefje

Zet een schaal of kom boven op een pan met water dat tegen de kok aangehouden wordt. De schaal mag het water niet raken!

Doe 80 g van de chocolade in de schaal en smelt de chocolade au bain-marie. Neem als de chocolade helemaal gesmolten is de schaal van de pan. Voeg de rest van de chocolade toe en laat de chocolade al roerende smelten.

Schenk een beetje van de chocolade in de holletjes van de vorm. Leg in elk holletje een amarene kers en schenk de rest van de chocolade erop. Let er op dat de kersen goed onder de chocolade zitten. Druk ze anders iets naar onderen. Laat de kers(t)bonbons op een koele plaats (liever niet in de koelkast) in ± 2 uur helemaal opstijven.

Druk de (kers(t)bonbons uit de vorm en bestuif ze met de zilveren kleurstof. Bewaar de bonbons op een koele plaats (bij voorkeur niet in de koelkast).

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Koeltijd: ± 2 uur

Tip
De zilveren poederkleurstof (maar ook goud en brons) kun je kopen bij o.a. Duikelman in Amsterdam.