Deze chocoladekoffie met slagroom en karamel is een volwassen variant op de klassieke chocolademelk die vaak met pakjesavond gedronken wordt. Door de koffie wordt de chocolademelk net iets pittiger van smaak.

Voor 2 personen

175 ml slagroom
50 g zachte karamel toffees of fudge, in stukjes
2 el cacaopoeder
1-2 el suiker
200 ml melk
2 kopjes versgezette espresso of sterk koffie
Extra nodig: mixer met garde(s), spuitzak met grove kartelmond

Verwarm voor de karamelsaus 50 ml slagroom met de karamel toffees al roerende op een laag vuur en laat de de toffees smelten. Laat de karamelsaus afkoelen tot op kamertemperatuur.

Klop de rest van de slagroom stijf en doe het over in de spuitzak. Leg de spuitzak tot gebruik in de koelkast.

Verdeel de cacao en suiker naar smaak over 2 mokken. Schenk een beetje water in elke mok en roer de cacao met de suiker en het water tot een dik papje.

Breng de melk aan de kook. Schenk in elke mok een kop koffie. Verdeel de melk erover. Spuit er een flinke toef slagroom op en garneer met de karamelsaus. Serveer de chocoladekoffie met slagroom en karamel direct. Lekker met speculaaskoekjes of speculaasmoppen.

Voorbereiding: ± 10 minuten + afkoelen
Bereidingstijd: ± 10 minuten

Tip

Verdubbel de hoeveelheden als je deze chocoladekoffie met slagroom en karamel voor 4 personen wilt maken.

Variatietips

• Voor extra pit voeg je een scheutje chocolade-, amandel- of kaneellikeur toe.
• Houd je echt van pittig? Kook dan met de melk een stukje ( +_ 1/4) rode peper mee. Het zoete van de karamel combineert heel goed met het pittige van de rode peper.
• Laat voor de kinderen de koffie achterwege.
• Doe de karamel in een spuitflesje of kannetje zo kun je de karamel makkelijk over de slagroom verdelen.
• Bestuif de slagroom met een beetje cacao of kaneelpoeder.