De basisbereiding voor deze couscous met citroen, granaatappelpitten en verse kruiden komt uit het kookboek Couscous van Nadia Zerouali en Samira Dahmani. Een fijne bereiding voor couscous uit de winkel. Zelfs couscous uit de supermarkt kun je op deze manier bereiden. De couscouskorreltjes worden zo veel zachter en de couscous krijgt een lekkere fluffy structuur!

Bijgerecht voor 4 personen

350 g couscous
½ tl zout
2 el olijfolie
1 citroen
½ granaatappel
7 takjes munt
7 takjes koriander
Extra nodig: couscous- of stoompan

Doe de couscous in een schaal of kom, bestrooi met het zout en druppel de olijfolie erover. Meng alles met de hand totdat alle korrels glanzen.

Schenk er 350 ml lauw water over en laat de couscous 10 minuten staan tot dat het water helemaal is opgenomen.

Breng in een laagje water in de couscous- of stoompan aan de kook. Schep de gewelde couscous in de bovenste helft van de pan en stoom de couscous 10 minuten in de couscous- of stoompan (of in een stoomoven).

Rasp intussen de gele schil dun van de citroen. Haal de pitten uit de granaatappel. Pluk de munt en korianderblaadjes van de steeltjes en snij d ze fijn.

Schep de couscous weer in de schaal of kom en voeg naar smaak nog wat zout en olijfolie toe. Sprenkel er wat koud water over en roer de couscous met een garde los.

Stoom de couscous nogmaals 10 minuten in de couscous- of stoompan (of in een stoomoven).

Schep de couscous in een schaal. Halveer de citroen en knijp een helft boven de couscous uit. Roer met een garde door elkaar en proef. Vind je dat er nog meer citroensap doorheen kan ga dan gerust je gang.

Schep de granaatappelpitten en de kruiden erdoor en serveer de couscous met citroen, granaatappelpitten en verse kruiden direct.

Lekker met bijvoorbeeld de lamstagine met amandelen en abrikoos of pittige gehaktballetjes met kikkererwten en paprika maar ook bij een lekkere Hollandse runderstoof of hachee.

Bereidingstijd: ± 30 minuten