Deze dubbelchoc marmercake wordt getopt met een lekkere dikke laag gemaakt van chocolade en gecondenseerde melk. Vervolgens wordt hij ook nog eens gegarneerd met witte chocolade. Door een derde deel van het beslag te mengen met cacao krijgt de cake vanbinnen een mooi marmereffect. Een en al chocolade dus wat de klok slaat. Zo kun je deze cake met recht een dubbelchoc marmercake noemen.

Voor ± 22 plakken

200 g boter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
200 g tarwebloem + extra om te bestuiven
2 tl bakpoeder
2 el cacaopoeder
200 g suiker
4 eieren, op kamertemperatuur
75 g gecondenseerde melk
2 el slagroom
75 g pure chocolade, in stukjes
50 g witte chocolade, in stukjes
Extra nodig: cakevorm (25 cm), mixer met garde(s), plastic boterhamzakje

Bestrijk de vorm dun met boter en bestuif met bloem. Schud het overtollige bloem eruit. Zeef de rest van de bloem met het bakpoeder en een snufje zout. Roer het cacaopoeder met 2 eetlepels water los. Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Klop de boter met de suiker tot een lichtgeel en romig mengsel. Voeg één voor én de eieren toe en klop telkens totdat het ei helemaal is opgenomen.

Klop, als alle eieren zijn toegevoegd, het mengsel lichtgeel en luchtig. Spatel het bloemmengsel erdoor maar roer niet te lang. Neem 1/3 van het beslag en roer daar het cacaopapje door.

Verdeel 1/3 van het witte beslag over de bodem van de vorm en strijk het uit met een spatel. Verdeel het chocoladebeslag erover en strijk het uit. Verdeel het laatste gedeelte van het witte beslag erover en strijk het uit.

Roer een satéprikker of vork door het beslag om een mooi gemarmerd effect te krijgen. Bak de cake in de voorverwarmd oven in ± 60 minuten lichtbruin en gaar.

Zet de oven, als de cake gaar is (zie tip ), uit. Laat de cake in een geopende oven 10 minuten afkoelen. Neem hem vervolgens uit de oven en laat hem uit de vorm verder afkoelen op een taartrooster.

Verwarm de gecondenseerde melk met de slagroom al roerende in een steelpan. Roer er de pure chocolade door en laat hem al roerende smelten. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.

Verdeel het over de cake en strijk het iets uit. Smelt intussen de witte chocolade en doe het over in een plastic boterhamzakje. Knip er een klein puntje af en spuit de witte chocolade over de donkere chocoladelaag. Laat de chocoladelade opstijven. Snijd de dubbelchoc marmercake in plakken. Lekker bij de koffie of de thee.

Bereidingstijd: ± 40 minuten
Oventijd: ± 60 minuten

Tip
Controleren of een cake gaar is doe je op het einde van de bereidingstijd. In de oven steek je voorzichtig een satéprikker in het midden van de cake. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar.

Variatietips
• Vervang de pure chocolade ook eens door melkchocolade.
• Gebruik in plaats van de 75 g pure chocolade witte chocolade en garneer de cake met gesmolten pure chocolade.