Deze lekkere havermoutkoekjes met cranberries en pure chocolade zijn eenvoudig te maken. De friszoete smaak van de cranberries combineert heel goed met de extra pure chocolade. Heerlijk voor bij de koffie of de thee.

Voor ± 22 koekjes

125 g zachte boter
60 g rietsuiker
1 tl vanillepasta
1 ei
50 g havermout
150 g zelfrijzend bakmeel
50 g gedroogde cranberries
20 g extra pure chocolade, in stukjes gehakt
Extra nodig: mixer met gardes, 2 bakplaten bekleed met bakpapier

Doe de boter met de suiker en de vanillepasta in een kom en klop alles met de mixer tot een licht en romig mengsel. Voeg het ei toe en klop het door het botermengsel.

Roer de havermout met het zelfrijzende bakmeel, een mespuntje zout. de cranberries en de chocolade door elkaar.

Voeg het toe een het botermengsel en mix met de mixer op lage stand totdat alles goed gemengd is. Kneed met de hand tot een zacht samenhangend deeg.

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vorm ± 5 cm grote bergjes van het deeg en leg ze op de bakplaat met ongeveer 4 cm tussenruimte. Zet de bakplaat 10 minuten in de diepvries of koel ze 30 minuten in de koelkast.

Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in ± 10 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een taartrooster afkoelen. Maak van de rest van het deeg bergjes op de andere bakplaat en zet ze 10 minuten in de diepvries of koel ze in de koelkast. Bak ook deze koekjes goudbruin en gaar en laat ze afkoelen.

Bewaar de afgekoelde havermoutkoekjes met cranberries en pure chocolade in een goed afsluitbare trommel.

Bereidingstijd: ± 20 minuten + koelen
Oventijd: ± 10 minuten