Regelmatig krijg ik pakketjes met nieuwe producten op mijn bureau. Onze postbode wordt hier gekscherend Sinterklaas genoemd. De drie zakjes Australian Crunchers die ik onlangs toegestuurd kreeg met lekkere krokante gevulde chocoladeballen smaken lekker bij een kop koffie, thee of als zoet tussendoortje voor de lekkere trek. Maar het leek mij leuker om er iets leuks mee te doen. Dus vanochtend de keuken in om er wat lekkers mee te maken. Het resultaat 2 bakplaten vol frambozenkoekjes met melkchocolade en sinaasappel.

Voor ± 30 koekjes

125 g zachte boter
85 g rietsuiker
1 ei
rasp van ½ schoongeboende sinaasappel
150 g zelfrijzend bakmeel
75 g viergranenvlokken
75 Australian Crunchers Raspberry Milk, grof gehakt
2 el gesmolten pure chocolade
Extra nodig: mixer met gardes, 2 bakplaten met bakpapier, plastic boterhamzakje

Verwarm de oven voor tot 190 °C. Klop de boter met de suiker, het ei en de sinaasappelrasp zacht en romig. Schep het bakmeel, een mespunt zout, de granenvlokken en de Crunchers erdoor.

Schep het plakkerige deeg met twee theelepels in bergjes met 4 cm tussenruimte op het bakpapier. Bak de koekjes in ± 12 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

Doe de gesmolten chocolade in het boterhamzakje, knip er een heel klein puntje af en beweeg het zakje al knijpend over de koekjes zodat er mooie zigzagstreepjes ontstaan. Laat de chocolade stollen.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Oventijd: ± 12 minuten

Tip
• Heb je geen Crunchers in huis vervang ze dan door 30 g in stukjes gehakte gedroogde frambozen en 45 g in stukjes gehakte melkchocolade.

• Snel een klein beetje chocolade smelten; doe 30 g in stukjes gehakte chocolade in een boterhamzakje en smelt de chocolade op 900W in de magnetron. Eventueel tussentijds een keer doorkneden.