Dit gebakken vis recept maakte ik in het kader van de vriezer moet weer eens uitgemest worden! Hebben jullie dat nu ook dat je elke keer weer met een opgeruimde en geordende vriezer start en dat er na een week of vier van structuur nauwelijks nog iets te merken is. Dus vandaag weer eens in de vriezer gedoken én wat vond ik, 2 mooie stukjes snoekbaars! Met een lekkere fris-romige saus met komkommer en bospeentjes en wilde frieten hadden wij binnen 30 minuten een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Hoofdgerecht voor 2 personen

15 cm komkommer
2 el bakboter
1 bosui, in ringetjes
1 tl ras el hanout
150 ml tuinkruidenbouillon (eventueel van een tablet)
150 ml slagroom
2 stukken witvisfilet met huid (bijv. snoekbaars, harder of zeebaars)
1 el olijfolie
½ el fijngesneden platte peterselie

Was de komkommer, Halveer het stuk in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Houd ze apart. Snijd 1 helft met schil in kleine blokjes. Schil de andere helft en snijd die ook in kleine blokjes.

Smelt ½ el van de boter in een steelpan en fruit de bosui 2 min. op een laag vuur. Voeg de ras el hanout, de komkommerzaadjes en de blokjes komkommer met schil toe en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Kook 3 min. zachtjes door. Zeef de saus en druk het overtollig vocht goed uit de komkommer. Voeg de slagroom toe en breng het saus aan de kook. Kook het sausje in 7-10 min. in tot een dikke romige saus.

Dep intussen de vis droog met keukenpapier. Snijd de huidzijde om de 3 cm in en bestrooi de witte kant van de vis met versgemalen peper en zeezout naar smaak. Verhit 1½ eetlepel bakboter met de olijfolie in een koekenpan. Bak de vis op de huidzijde, afhankelijk van de dikte, 3-5 min. Keer de vis en bak ook de andere kant bruin en de vis net gaar.

Verdeel de vis over de borden, lepel de saus erover en garneer met de komkommerblokjes en de peterselie. Lekker met worteltjes en ‘wilde’ frieten.

Bereidingstijd: ± 30 minuten