In dit recept van geroosterde groenten met een blended burger® verwerkte ik een nieuw soort hamburger. De blended burgers van GRO together worden namelijk gemaakt van half rundvlees en half oesterzwammen. De oesterzwammen worden gekweekt op koffiedik dat wordt opgehaald bij de horeca.

Minder belastend voor het milieu

Voor de teelt van 1 kilo oesterzwammen is 15 liter water en 1 kilo graan nodig. Voor de productie van vlees in enorm veel water en veevoer nodig en door de helft van het vlees te vervangen door oesterzwammen scheelt dat enorm. En de burgers zijn echt superlekker. Ik heb in ieder geval iedereen aan tafel gefopt. Ze dachten allemaal dat ze een rundvleesburger aten. De Blended Burgers® zijn te koop bij Jumbo maar ik hoop echt dat strak nog meer supers het op gaan nemen in het assortiment.

Hoofdgerecht voor 2 personen

500 g zoete aardappelen, geschild
1 courgette
2 uien, in boogjes
4 el olijfolie
4 trostomaten
1 grote rijpe avocado
2 teentjes knoflook, gepeld
1 el limoensap
2 Blended Burgers® met oesterzwam (GRO together)
3 el grof gesneden koriander
srirachasaus naar smaak ( bijv. van Tabasco)
Extra nodig: bakplaat bekleed met een bakmatje of bakpapier

Verwarmde oven voor tot 225 °C. Snijd de zoete aardappel in stukken. Was de courgette, snijd hem in plakken van 1 cm dik en halveer de plakken.

Schep de aardappelen met de courgette, de uienboogjes en 2 eetlepels olijfolie door elkaar en verdeel ze over de bakplaat. Bestrooi met versgemalen peper. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groenten in ± 25 minuten lichtbruin en gaar. Schep ze tussentijds 1 – 2 keer om.

Was en snijd de tomaten in partjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met ene lepel uit de schilhelften. Prak het vruchtvlees met de uitgeperste knoflook, het limoensap en versgemalen peper en zout naar smaak door elkaar.

Bestrijk de blended burgers met olijfolie en bak ze in een grillpan of koekenpan aan beide kanten bruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de tomaatpartjes met de rest van de uitgeperste knoflook al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur.

Verdeel de geroosterde groenten met de burgers over een schaal en schep er de gebakken tomaten en de guacamole op. Garneer de geroosterde groenten met de blended burger met de koriander en druppel er naar smaak srirachasaus over.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Oventijd: ± 25 minuten

Meer over de Blended burger® en andere producten?

Wil je meer lezen over de producten van GRO together klik dan hier!