Maak voor vanavond deze lekkere geroosterde koolrabi met zoete aardappel en lamskoteletjes! Je schilt en snijd de groenten, mengt ze met olie, rozemarijn, peper en zout en de oven doet dan de rest. Ik houd wel van dit soort gerechten. Eenvoudig te bereiden, met als resultaat een heerlijke maaltijd! De zachte zoete aardappel combineert uitstekend met het knapperige van de koolrabi. En de lamskoteletjes zijn natuurlijk ook ik een wip klaar.

Hoofdgerecht voor 2 personen

1 koolrabi (± 500 g), geschild
500 g lange dunne zoete aardappelen, geschild
1 takje rozemarijn
2 rode uien, gepeld en in dunne partjes
3 teentjes knoflook, gepeld en in vieren
3 el olijfolie
4 lamskoteletjes
2 takjes verse oregano
extra nodig: bakmatje, braadslede

Verwarm de oven voor tot 225 °C. Halveer de koolrabi en snijd hem in plakken van ½ cm dik. Snijd de zoete aardappelen in vieren. Pluk de blaadjes rozemarijn van het steeltje en snijd ze fijn.

Doe de groenten met de rozemarijn in een kom. Meng met 2 eetlepels van de olijfolie en versgemalen peper en (zee)zout naar smaak. Verdeel ze over het bakmatje.

Rooster de groenten 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep ze tussentijds tweemaal om. Verhoog aan het einde van de oventijd de temperatuur naar 240 °C. Rooster de groenten nog 5-6 minuten.

Verhit gelijktijdig 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bestrooi de lamskoteletjes met versgemalen peper en zout en bak ze aan beide kanten in 4-5 minuten bruin en vanbinnen rosé.

Serveer de geroosterde koolrabi met zoete aardappel en lamskoteletjes bestrooid met de blaadjes verse oregano.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Oventijd: ± 30 minuten

Tips
Liever geen vlees? Ook met een vleesvervanger of vis combineren deze geroosterde groenten uitstekend. Of verkruimel er wat geitenfeta over.