Zo’n hartig taartje met groene asperges is lekker met een gemengde salade erbij als hoofdgerecht maar ook in kleine stukjes gesneden als borrelhapje gaat zo’n lekker aspergetaartje er wel in.

Hoofdgerecht voor 2 personen

350 g groene asperges
4 plakjes bladerdeeg of hartig taartdeeg (diepvries), ontdooid
bloem om te bestuiven
3 vrije uitloopeieren
150 ml melk
Extra nodig: deegroller en een rechthoekige vorm met losse bodem (35 x 12 cm) bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil zo nodig het onderste gedeelte van de asperges en breek het onderste stugge stukje van de asperges. Halveer dikke asperges in de lengte.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht en rol ze uit tot een lap van ± 39 x 16 cm. Rol, als je het makkelijker vindt, het deeg eventueel al uit op het bakpapier. Bekleed de vorm ermee.

Bak de spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan. Schep ze uit de pan en bak de asperges al omscheppend rondom bruin.

Verdeel de asperges en de spekjes over de bodem van het deeg. Klop de eieren met de melk los en voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk het mengsel in de taartvorm en bak de hartig taartje met groene asperges in ± 25 minuten bruin en gaar.

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Oventijd: ± 25 minuten