Deze havermoutrepen met noten en gedroogd fruit zijn heel eenvoudig te maken en verslavend lekker! Een heerlijk tussendoortje maar ik snijd er vaak nog kleinere stukjes van en serveer ze dan als klein koekje bij de thee of koffie. Succes verzekerd!

Voor ± 18 stuks

100 g gedroogd fruit (bijv. dadels, zonder pit, abrikozen en cranberries), gehakt
50 g gemengde ongezouten noten, gehakt
25 g zonnepitten
25 g pompoenpitten
200 g havermout
1 el kaneelpoeder
2 eieren
50 g boter
150 ml vloeibare honing
50 g pure chocolade, gehakt
25 g gepelde pistachenootjes, grof gehakt
extra nodig: bakvorm (± 22×22 cm) bekleed met bakpapier, taartrooster, plastic boterhamzakje

Verwarm de oven voor tot 160 °C. Meng het gedroogde fruit, de ongezouten noten, de pitten, de havermout, het kaneelpoeder en de eieren in een kom door elkaar. Smelt de boter met de honing op een laag vuur en roer het goed door het havermoutmengsel. Doe het over in de met bakpapier beklede vorm, strijk het met de bolle kant van een lepel uit en druk het goed aan.

Bak de koek in ± 20 min. bruin. Neem de vorm uit de oven en laat hem in de vorm op een taartrooster afkoelen.

Neem de koek met het bakpapier uit de vorm en snijd hem in 18 stukjes en schuif de stukjes iets uit elkaar. Smelt de chocolade au bain-marie en doe het over in het plastic zakje. Knip een klein puntje van het zakje en beweeg het al knijpend zigzag over de havermoutrepen zodat er dunne chocoladelijntje ontstaan. Strooi de pistachenootjes erover en laat de chocolade drogen.

Bereidingstijd: ± 20 minuten + wachttijd
Oventijd: ± 20 minuten

Tips
Je kunt natuurlijk volop variëren met dit recept. Rozijnen, moerbeien, gedroogde ananas, geraspte kokos maar ook boekweitvlokken, gemengde ontbijtvlokken, kant en klare muesli kun je gebruiken.