Deze in de oven gegaarde gemarineerde zalm met gember is heel eenvoudig te bereiden en smaakt echt verrukkelijk. In combinatie met de geroosterde worteltjes met gember-peterseliedressing en een geurige rijst zet je een lekkere maaltijd met een Aziatisch twist op tafel.

Hoofdgerecht voor 2 personen

1 el sojasaus
½ el ketjap
1 el gembersiroop
1 teentje knoflook, gepeld
1 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
2 stukjes zalmfilet à 125 g

Roer de sojasaus met de ketjap en de gembersiroop door elkaar. Pers de knoflook erboven uit en voeg de gemberwortel en versgemalen peper en zout naar smaak toe.

Leg de zalm in de ovenschaal, schenk de marinade erover en wentel de vis door de marinade. Laat de vis 15 minuten marineren. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Wentel de vis nogmaals door de marinade en zet de schaal in de oven. Laat de vis in ± 7 minuten net gaat worden. Bestrijk de vis tussentijds nogmaals met de marinade.

Deze in de oven gegaarde gemarineerde zalm met gember smaakt lekker met https://www.mmk.nl/geroosterde-worteltjes-met-gember-peterseliesalsa/ elders op mmk.nl en basmatirijst.

Bereidingstijd: ± 10 minuten
Marineertijd: ± 15 minuten
Oventijd: ± 7 minuten