Deze kokosmakroontjes zijn zoet als de liefde zelf en mijn variant op de kokosmakronen uit het prachtige patisserieboek van Hidde de Brabander. Zo’n lekker zoet kokoskoekjes valt bij groot en klein in de smaak en met dit makkelijk te maken kokosmakroontjes recept ook leuk om op Valentijnsdag samen met de kinderen te bakken.

Voor ca. 25 koekjes

2 eiwitten
125 g geraspte kokos
80 g suiker
rasp van 2 schoongeboende limoenen
1 eierdooier
extra nodig: keukenmachine of mixer met gardes, ouwel of bakpapier, kleine ijsbollepel

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop de eiwitten in de kom van de keukenmachine of met een mixer met garde(s) helemaal stijf. Roer de kokos met de suiker en de limoenrasp door elkaar en spatel het met de eidooier door het eiwit.
Leg de ouwel of het bakpapier de bakplaat. Schep met de ijsbollepel porties van het kokosmengsel op de ouwel of het bakpapier. Druk de bolletjes met de toppen van je vingers in model.
Bak de kokosmakroontjes in 12-15 minuten goudbruin. Laat ze een beetje afkoelen en leg ze met ouwel of het bakpapier en al op een taartrooster. Breek als de makroontjes zijn afgekoeld de ouwel rond de koekjes weg of neem ze van het bakpapier.

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: ca. 15 minuten

Tip: ouwel kun je o.a. kopen bij De Zuidmolen.