In deze snelle mango- en chorizosalade met pistachenoten en verse kruiden uit het nieuwste boek van Janneke en Serge Philippi Salade spelen mango en chorizo de hoofdrol. Zoete mango, krokante chorizo en gezouten pistache vindt Janneke een waanzinnige combinatie. Nu dat kan ik alleen maar beamen. Wat een verrukkelijk combi is dit zeg. Janneke maakt de salade met duizendblad en bloedzuring. Deze twee planten kun je in de natuur vinden maar ze doen het ook goed in de tuin. In plaats van de bloedzuring en het duizendblad kun je ook een jonge bladslamix, rucola, kervel of platte peterselie nemen.

Salade voor 4 personen

200 g pittige chorizo
1 el olijfolie
2 mango’s
1 rode ui
2 el gepelde gezouten pistachenoten
handvol bloedzuring
handvol duizendblad

Snijd de chorizo in plakjes. Verhit in ene koekenpan de olijfolie en bak de plakjes worst in 2-3 minuten per kant bruin en knapperig.

Schil intussen de mango’s, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd dit in schijfjes. Snipper de ui. Hak de pistachenoten fijn.

Strooi de bloedzuring en duizendblad op een schaal. Verdeel de chorizo, de mango en de ui erover. Besprenkel de salade met de chorizo-olie en bestrooi met de pistachenoten en versgemalen peper en zout naar smaak. Dien de Mango- en chorizosalade met pistachenoten en verse kruiden direct op.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Productinfo
• Bloedzuring is een vaste plant en familie van de duizendknoop. De smaak is subtiel fris zuur en het groene blad prachtig donkerrood dooraderd. Bij mij in de tuin groeit het als onkruid zo snel. Het zaait zich ieder jaar weer uit dus ik kan straks weer lekker plukken. Bloedzuring zit ook vaak in de zakjes jonge bladsla.

• Duizendblad behoort tot de composietenfamilie en is ook bekend onder de naam Achillea. Een bekende (tuin)plant met witte bloemschermen. Het prachtige geveerde blad is eetbaar en deze plant vind je ook in de natuur. Hij heeft dan meestal witte of lichtroze bloemschermen vol kleine bloemetjes.