Heerlijke salades voor elk maaltijd of gelegenheid

Salade van Janneke Philippi is met meer dan 100 recepten voor eenvoudige salades en dressings een echte aanwinst in je kookboekenkast!

Verleden week kreeg ik dan eindelijk het nieuwe kookboek van Janneke Philippi en haar man foodfotograaf en vormgever Serge Philippi in handen. Samen maakte zij al verschillende kookboeken. Een koppel dat garant staat voor prachtige maar ook fijne kookboeken. Stuk voor stuk staan hun boeken vol inspirerende en maakbare recepten geïllustreerd met prachtige foto’s.

Zo ook dit leuke en lekkere kookboek Salade. Werkelijk een boek waar de salades van de pagina’s af spatten. Er is geen enkel recept dat ik niet wil maken! ‘t Is een dikke pil met ruim honderd saladerecepten en dressings. En natuurlijk nog leuker gemaakt met allerlei recepten en tips. Zoals bijpassende toppings en andere gerechten die zo goed combineren met salades; brood, spannende garnering, hartige koekjes en ander baksels.

Waren het soep- en het appeltaartboek tot nu mijn favoriete kookboeken dit salade kookboek gaat dat boek zeker overtreffen! Heerlijke salades voor elk maaltijd of gelegenheid. Of je nu op zoek bent naar een snelle lunchsalade, een borrelsalade, salades voor op brood of een feestelijk salade om tijdens een etentje te serveren als voor of tussengerecht, er is voldoende keuze. En zoals we gewend zijn van Janneke de recepten zijn duidelijk en goed maakbaar. Geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten en ingewikkelde recepten maar leuke en spannende salades gemaakt van mooie seizoensproducten met veel kleur en smaak.

Zo wordt elke een salade een echt feestje

Zoals de prachtige roze radicchiosalade met blauwe bessen en amandel of de superlekkere mango- en chorizosalade met pistachenoten en verse kruiden. Maar ook de ei-aspergesalade voor op brood of op een toastje of de zeekraalsalade met coquille zijn plaatjes. Het water loopt bij het kijken ernaar al in m’n mond!

Met alle handige, lekkere en bijzondere tips die Janneke door het hele boek heen geeft wordt het boek steeds maar lekkerder en leuker. De geroosterde druiven en de rozijnen uit eigen oven of de krokante hartige saladebiscuits met oude kaas en verse kruiden die zo lekker waren dat we er niet vanaf konden blijven en het rek met koekjes ‘ineens’ geminimaliseerd was. En met zo’n 21 extra dressingrecepten maak je ook van je eigen saladerecepten een feestje.

Ik ken Janneke al lang, misschien ben ik daarom een beetje bevooroordeeld maar echt ook dit boek is net als de voorgaande kookboeken van het duo Philippi een verrukkelijk boek en een echte aanrader! En… morgen kunnen jullie dat superlekkere mango- en chorizosalade met pistachenoten en verse kruiden maken want ik mag een van mijn favorieten uit het saladeboek met jullie delen!

Salade is een uitgave van Nijgh & van Ditmar, ISBN: 978 90 288 0600 6, prijs: € 24,99.