Met deze Thaise salade met waterkers en reebiefstuk zet je een bijzondere salade op tafel. Als je zoals ik op het platteland woont kan het zomaar eens zijn dat je gebeld wordt door de plaatselijke jager met de vraag: ‘Heb je belangstelling in een reebok?’ Normaal gesproken gaat veel van het geschoten wild naar de restaurants in de omgeving maar door de Corona zijn de meeste restaurants gesloten en biedt de jachtvereniging het wild ook aan geïnteresseerde particulieren aan.

Dus ja natuurlijk wilde ik wel een reebok afnemen maar wel graag keurig verwerkt door een slager en dat werd ook allemaal voor mij geregeld. Nu ligt er dus prachtig vlees van een hier op loopafstand geschoten reebok in de vriezer. Mooie bouten, stoofvlees en heel veel ‘biefstuk’. Het vlees is namelijk zo mooi en mals dat er veel meer delen verwerkt kunnen worden als een biefstukje en wij genieten van het allermooiste scharrelvlees!

Hoofdgerecht voor 2 personen

200-250 g reebiefstuk
2 el sojasaus
75 g waterkers
1 komkommer
2 grote paprika’s (bijv. groen en oranje)
3 bos- of lente-uitjes
2 takjes munt
1 teentje knoflook
¼ – ½ rode peper, fijngehakt
1 tl fijngehakte gemberwortel
2 el limoensap
3 el arachide- of olijfolie

Snijd de reebiefstuk in repen en schep er 1 eetlepel van de sojasaus door. Was de waterkers en droog hem in een slacentrifuge of laat goed uitlekken in een vergiet.

Snijd de komkommer in schuine plakken van ± ½ cm en vervolgens in reepjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en de muntblaadjes in dunne reepjes.

Pel de knoflook en pers boven een schaaltje uit. Voeg de rode peper, de gemberwortel en het limoensap toe. Klop er met 2 eetlepels olie, 1 eetlepel sojasaus en versgemalen peper naar smaak een dressing van.

Verhit de rest van de olie in een (bij voorkeur) plaatstalen koekenpan en bak de reebiefstukreepjes op een hoog vuur snel al omscheppend bruin.

Verdeel de waterkers met de komkommer en de paprika over 2 borden. Strooi de bosui erover en leg er de biefstuk op. Lepel de dressing erover en garneer met de munt. Serveer de Thaise salade met waterkers en reebiefstuk direct.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Tip

Bestrooi de salade naar wens met geroosterde sesamzaadjes.

Variatietip

Vervang de reebiefstuk door gewone biefstuk.