Dit open appeltaartje met bessenjam maak je echt in een handomdraai. Met een bodem van diepvriesbladerdeeg, wat appels en jam is zo’n lekker taartje zo gemaakt. En heb je meer trek in een perentaartje? Onder het appeltaartrecept vind je ook nog een aantal variaties op dit recept.

Voor 6-8 personen

3 appels (Goudrenetten)
2 el suiker
½ tl kaneelpoeder
4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries, ontdooid)
5 el jam naar keuze bijv. aalbessen- of zwarte bessenjam
3 el abrikozenjam
Extra nodig: deegroller, rechthoekige lage bakvorm met losse bodem (35 x 12 cm) bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor tot 210 °C. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, halveer de partjes en snijd ze in stukjes. Schep de suiker en het kaneelpoeder door de appelstukjes.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van ± 39 x 24 cm en bekleed de vorm ermee. Bestrijk de bodem met de aalbessen of zwarte bessenjam en verdeel de appelstukjes erover. Snijd de overhangende randjes deeg eraf.

Bak het taartje in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten lichtbruin en gaar. Neem het taartje uit de oven en bestrijk het met de abrikozenjam en laat het op een rooster afkoelen.

Serveer het open appeltaartje met bessenjam lauwwarm als toetje met een lepel crème fraîche, een bolletje ijs, mascarpone of geklopte slagroom.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Oventijd: ± 20 minuten

Variatietips

• Geen aalbessen- of zwarte bessenjam in huis? Ook met pruimen of frambozenjam smaakt het taartje lekker.
• In de zomer kun je de appel vervangen voor gehalveerde pruimen.
• Voor een lekker citroen-perentaartje vervang je de appel door peer en bestrijk je de bodem met homemade lemoncurd. Schep door de stukjes peer geen kaneelpoeder maar de rasp van 1 citroen.