Deze pindakaaskoekjes met abrikoos kun je prima samen met de kinderen te maken. Mijn kinderen vonden het altijd erg leuk om te helpen in de keuken. Ik liet ze lekker hun gang gaan en nog steeds koken ze beide graag. Beide hebben zelfs van voeding hun werk gemaakt. De een als kok, cateraar en foodstylist met zijn bedrijf yuri.nl en de ander als voedingscoach met Sterk door Voeding. Zo leuk als je kinderen jou passie delen en je samen kunt praten over en genieten van lekker koken en eten!

Voor ± 50 koekjes

150 g gedroogde abrikozen
150 g ongezouten pinda’s
125 g boter
85 g pindakaas
110 g zelfrijzend bakmeel
90 g havermout
zout
120 g suiker
1 groot ei
extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier of een bakmatje

Verwarm de oven voor tot ± 180 °C. Hak de abrikozen en de pinda’s in stukjes. Smelt de boter met de pindakaas op een laag vuur en roer regelmatig goed om. Doe het vuur uit als de boter bijna gesmolten is.

Meng het bakmeel, de havermout, een mespunt zout en de suiker in een kom. Voeg het botermengsel toe en roer goed om. Klop het ei los en schep het goed door het mengsel.

Verdeel de helft van het mengsel in bergjes over het bakpapier. Druk het mengsel met de toppen van de vingers vast.

Bak de koekjes in ± 12 minuten in de voorverwarmde oven licht goudbruin. Schep ze van het bakblik en laat ze op een rooster afkoelen.

Maak van de rest van het deegmengsel nog een portie koekjes. Let op waarschijnlijk in de baktijd ± 2 minuten korter omdat de oven inmiddels goed op temperatuur is.

Bereidingstijd: ± 30 minuten
Oventijd: ± 10-12 minuten

Variatietips
• Vervang de abrikozen ook eens door rozijnen, gedroogde cranberry’s of in stukjes gesneden dadel of vijg.
• Heb je al een keer zelf pindakaas gemaakt? Dat is leuk om te doen en helemaal niet moeilijk. Het recept voor homemade pindakaas vind je hier!