Deze pindarotsjes met cranberries en kaneel zijn een zelfgemaakte variant op de ouderwetse pindarotsjes die je vroeger bij Jamin kon kopen. Als kind was ik dol op de combinatie chocolade met pinda’s. Eigenlijk waren de pindarotsjes voor de grote mensen bij de thee. Wij kregen dan limonade met een snoepje; een boterbabbelaar of een Haags hopje. Maar als je thee dronk dan kreeg je er een pindarotsje bij. Ik vond thee niet lekker maar met het vooruitzicht op een pindarotsje dronk ik dapper de beker thee leeg en dan toe het heerlijke pindarotsje waar ik pinda voor pinda afknabbelde. Met recht sweet memories! Ik weet eigenlijk niet of je nog steeds pindarotsjes kunt kopen maar zelf maken is heel eenvoudig en superleuk om met de kinderen te doen.

Voor ± 32 stuks

200 g geroosterde pinda’s
100 g gedroogde cranberries
1 tl kaneelpoeder
200 g pure chocolade, in kleine stukjes
Extra nodig: bakplaat, bakpapier

Verdeel de pinda’s over het met bakpapier beklede bakplaat. Stel de oven in op 175 °C en schuif de bakplaat in de oven. Rooster de pinda’s ± 10 minuten lichtbruin. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Schep de cranberries en het kaneelpoeder erdoor.

Smelt 150 g van de chocolade au bain-marie. Neem als de chocolade gesmolten is de pan van het waterbad. Roer de rest van de chocolade door de gesmolten chocolade totdat alle chocolade gesmolten is.

Schep het pindamengsel door de gesmolten chocolade. Schep met 2 koffielepels bergjes van het mengsel op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat ze in ± 30 minuten opstijven. Bewaar de pindarotsjes met cranberries en kaneel op een koele plaats maar niet in de koelkast.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Nog meer lekkere pindarotsjes

• Vervang voor pindarotsjes met abrikoos en sinaasappel de cranberries door stukjes gedroogde abrikoos en voeg de rasp van een halve sinaasappel toe.
• Vervang voor amandelrotsjes met dadels en rash el hanout de pinda’s door amandelen, de cranberries door in stukjes gesneden dadels en het kaneel door sweet rash el hanout.
• Vervang voor hazelnoten vijgenrotsjes met sinaasappel de pinda’s door hazelnoten en de cranberries door in stukjes gesneden vijgen en in stukjes gehakte sinaasappelschilletjes. Voeg in plaats van kaneel 1 theelepel oranjebloesemwater toe.
• Vervang voor hazelnoten salted karamel rotsjes de pinda’s door hazelnoten, de cranberries door in stukjes gehakte fudge en voeg een snufje zeezout toe.
• Vervang de pure chocolade ook eens door melkchocolade of maak melk zigzagstreepjes over de rotsjes door in een klein zakje wat gesmolten witte of melkchocolade te doen. Knip er een puntje af en beweeg al knijpend over de pindarotsjes.