Zo’n pittige oranjesoep met daslookpesto is zo gemaakt en in combinatie met daslookpesto maak je er een bijzonder soepje van. Door biologische wortels te gebruiken wordt de soep mooier oranje! En heb je geen daslook in de buurt groeien of wil je dit lekkere soepje buiten het daslookseizoen maken dan gebruik je gewoon een pesto van basilicum en Parmezaan dat smaakt ook heerlijk in deze oranjesoep. Garneer de soep dan met reepjes verse basilicum.

Voorgerecht voor 4 of lunchgerecht voor 2 personen

2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 rode peper, zonder zaadjes gesnipperd
500 g bospeen of winterwortel
600 ml groentebouillon
4 tl Hollandse daslookpesto (het recept vind je hier)
2 jonge daslookblaadjes, in ragdunne reepjes
Extra nodig: staafmixer

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de rode peper al omscheppend ± 5 minuten. Voeg de knoflook en de wortel toe en bak ze ± 5 minuten al omscheppend mee.

Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Kook de wortel in ± 15 minuten gaar. Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met versgemalen peper.

Schep de soep in kommen en schep in elke kom een lepeltje pesto. Garneer de pittige oranjesoep met daslookpesto met de fijngesneden daslook en daslookbloemetjes.

Bereidingstijd: ± 25 minuten