Deze raapstelenstamppot met geroosterde asperges is een van onze favoriete voorjaarsgerechten. Het peperige van de raapstelen wordt versterkt door er nog wat extra grove mosterd aan toe te voegen en dat peperige combineert ook goed met het bittertje van de asperges. Deze keer serveerde ik er drumsticks uit de oven bij maar je kunt er ook een karbonade, braadworstje of stukje vis bij geven.

Hoofdgerecht voor 2 personen

500 g kipdrumsticks (4stuks)
3 el olijfolie
2 tl picadillokruiden
800 g kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
350 g groene asperges
1 bosje raapstelen, gewassen
1 -2 el grove mosterd
2 el fijngeknipte bieslook
Extra nodig: grillpan, aardappelstamper

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bestrijk de drumsticks met 1 el olie en bestrooi ze met picadillokruiden en peper en zout naar smaak. Braad de drumsticks 35 minuten in de voorverwarmde oven. Keer ze tijdens het braden tweemaal om.

Kook intussen de aardappelen in een laagje water met zout in 20 min. gaar. Schil de onderste helft van de asperges en snijd het onderste stugge stukje eraf. Leg ze naast elkaar en bestrijk ze met 1 el olie.

Snijd de worteltjes van de raapstelen en snijd het blad en de steeltjes van de raapstelen grof. Verhit een grillpan en rooster de asperges, afhankelijk van de dikte, in 5-7 min. rondom bruin.

Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn en schep er de raapstelen, 1 el olie en 1 eetlepel mosterd door. Laat de raapstelen al omscheppend iets slinken en voeg zoveel van het kookwater toe totdat een smeuïge stamppot ontstaat.

Bestrooi de asperges met zeezout en serveer ze met de drumsticks bij de raapstelenstamppot. Garneer de raapstelenstamppot met geroosterde asperges met het bieslook en geef de rest van de mosterd er apart bij.

Bereidingstijd: ± 40 minuten (incl. 35 minuten oventijd)

Tip
Groene asperges van Hollandse bodem kun je ook ongeschild bereiden maar komen de asperges uit het buitenland dan moet je ze altijd schillen. Bij buitenlandse asperges is de schil meestal hard en stug, zonde van deze lekkere groente om ze dan niet te schillen.