Deze rodekoolsalade met appel en nootjes maakte ik met ingrediënten die ik nog in huis had. De knapperige salade viel dusdanig in goede smaak dat ik hem graag met jullie deel.

Bijgerecht voor 2-3 personen

½ kleine rode kool
3 el appelazijn
1 stevige appel
25 g blanke hazelnoten, grof gehakt
1 tl suiker
2½ olijfolie extra vierge
radijskers of tuinkers

Snijd of schaaf de rodekool in dunne repen. Meng er de azijn en 1 theelepel zout door. Kneed de kool 5 minuten goed door en laat hem minimaal 15 minuten staan. Als je hem langer laat staan wordt de kool zachter.

Schil intussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne partjes. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren en schud ze op keukenpapier.

Voeg de suiker, de olijfolie en versgemalen peper naar smaak aan de kool toe en schep de rodekool goed om. Proef de salade en breng zo nodig verder op smaak.

Schep de appelpartjes erdoor en garneer de salade met de hazelnoten en de kers.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Wachttijd: ± 15 minuten

Lekker bij: tips

Deze rodekoolsalade met appel en nootjes smaakt heerlijk als bijgerecht bij:
• Bij kip met olijven en dadels
• Bij schnitzel met gebakken aardappelen of frietjes
• Bij bavette
• Bij zachtgegaard rundvlees in bockbier
• Bij pulled pork
• Bij een gebakken stukje vis