Deze roerbak met champignons, paksoi en kip is eenvoudig te maken en met zo’n lekkere roerbak eet je makkelijk een flinke portie groenten weg. Daarom eten wij graag roerbakgerechten en er is nog een plusje, alles gaat in de wok dat scheelt ook weer afwas. Met soba noedels erbij zet je een lekker hoofdgerecht op tafel.

Hoofdgerecht voor 2 personen

2 el arachideolie
2 uien, in dunne boogjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
3 cm gemberwortel, geschild en in reepjes
200 g kippendijfilet, in kleine stukjes
400 g grote kastanjechampignons, in plakjes
125 g soba noedels
2 baby-paksoi
1 el sojasaus
½ el vissaus
sesamolie
2 tl geroosterd sesamzaad

Verhit de olie in de wok en roerbak de ui al omscheppend lichtbruin. Voeg de knoflook en de gember toe en bak al omscheppen 3 minuten mee.

Schep de kip erdoor en bak de stukjes al omscheppend bruin en gaar. Voeg de champignons toe en roerbak ± 3 minuten.

Kook intussen de soba noedels volgens de bereidingswijze gaar. Was en snijd de paksoi in repen en houd de stelen en het blad apart. Schep de stelen van de paksoi door de roerbak en bak ze 2 minuten mee.

Breng de roerbak op smaak met sojasaus, vissaus en versgemalen peper en zout naar smaak. Schep op het laatst het blad van de paksoi erdoor en bak ze nog ± 1 minuut mee.

Bestrooi de roerbak met champignons, paksoi en kip met het sesamzaad, druppel er sesamolie naar smaak over en serveer met de soba noedels.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Tips

 
• Vervang de champignons door 400 g in repen gesneden paprika’s.
• Vervang de baby-paksoi door één gewone paksoi of een halve Chinese kool.
• Je kun in plaats van de champignons ook 300 g gebroken sperziebonen en 100 g in plakjes gesneden shiitakes gebruiken.