Voor vandaag staat er deze roerbak van kip, courgette, champignons en taugé op het menu. Lekker snel klaar en zoals vaak met roerbakgerechten, met lekker veel groenten. De roerbak wordt onder andere op smaak gebracht met yuzusap. Dit geurige en aromatische sap geeft een heerlijke smaak aan Aziatische gerechten en is te koop bij Aziatische winkels.

Hoofdgerecht voor 4 personen

450 g courgette (2 kleine)
3-4 el arachideolie
250 g kipdijfilet, in kleine stukjes
200 g mie naar keuze
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
20 g verse gember, geschild en in reepjes
250 g kastanjechampignons, in plakjes
2 tl vissaus
½ – 1 el yuzusap (flesje)
1½ el sojasaus
250 g taugé
2 bosuitjes, in schuine ringetjes

Was de courgettes, snijd de steelaanzet en de kontjes eraf en snijd ze in halve plakjes van ± ½ cm dik.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de kip al omscheppend bruin. Schep de kip uit de wok op een bord.

Kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de mie af.

Voeg 1-2 eetlepels olie aan de olie in de wok toe en roerbak de ui met de courgette al omscheppend ± 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de knoflook, de gember en de champignons toe en bak alles nog ± 3 minuten op een hoog vuur.

Schep de kip, de vissaus, de yuzu, de sojasaus en versgemalen peper naar smaak erdoor. Voeg de taugé toe en warm alles op een hoog vuur, al omscheppend, nog 1 minuut door.

Verdeel de mie over een schaal en schep er de roerbak van kip, courgette, champignons en taugé op. Garneer met de bosui.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Tip

Kun je geen yuzu krijgen bij jou in de buurt, neem dan een beetje vers mandarijnsap in combinatie met limoensap om de roerbak op smaak te brengen.