Zo’n roerbak van snijbonen, courgette en kip staat binnen een half uur op tafel en zit ook nog een boordevol groenten. Ik kook graag Kantonees en in deze keuken is structuur en bite heel belangrijk. Ingrediënten moeten super vers en de groenten na het bereiden nog knapperig zijn en er lekker fris en aantrekkelijk uitzien. Met dit gerecht zit je wat dat betreft goed. Ik geef er wel een eigen draai aan want ik gebruik ponzu een Japanse smaakmaker waarin yuzu een hoofdrol speelt. Ik weet niet of Chinese opa dit wel zo’n leuke combi had gevonden….

Hoofdgerecht voor 2 personen

400 g snijbonen
1 courgette
2 el arachideolie
2 uien (rood en/of wit), in boogjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
3 cm gemberwortel, geschild en in reepjes
200 g kippendijfilet, in reepjes
2 – 2½ el ponzu
125 g soba (boekweitnoedels)
2 tl (zwart) sesamzaad

Haal de snijbonen af en snijd ze in ruitjes. Was en snijd de courgette in 4 stukken, halveer ze in de lengte en snijd elk stuk in 4 parten.

Verhit de helft van de olie in een (plaatstalen) wok en fruit de ui al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de knoflook en de gemberwortel toe en roerbak ze 1 minuut mee. Schep de snijbonen erdoor en bak ze al omscheppend tot ze heldergroen en beetgaar zijn. Schep alles uit de pan op een bord.

Verhit de rest van de olie in de wok en bak de kipreepjes al omscheppend op een hoog vuur bruin. Schep ze uit de pan in een schaaltje er roer er 2 eetlepels van de ponzu en versgemalen peper maar smaak door.

Kook de soba volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bak de courgettepartjes op een hoog vuur al omscheppend in het bakvet van de kip totdat ze bruine randjes krijgen.

Voeg de snijbonen en de kip met het vocht toe en warme alles al omscheppend goed door. Voeg eventueel nog een beetje ponzu en versgemalen peper naar smaak toe. Bestrooi de roerbak van snijbonen, courgette en kip met sesamzaad en serveer met de soba noedels.

Bereidingstijd: ± 25 minuten