Deze salade met glasnoedels, sugar snaps, bimi en asperges kun je warm, lauwwarm of koud eten. Ik serveer er deze keer entrecote bij maar je kunt er ook gegrilde kip, gebakken tofu of een stukje vis bij eten. Wij houden van groenten en dat zie je terug in mijn recepten. Je kunt naar hartenlust variëren door er andere groenten in te gebruiken. Dunne sperziebonen, peulen, wortelreepjes, lente-ui of komkommer, allemaal even lekker. Geen glasnoedels in huis? Met gewone mie of noedels smaakt hij ook prima! Dit soort salades maak ik ook wel voor de lunch, dan laat ik het vlees achterwege maar garneer hem met extra nootjes.

Hoofdgerecht voor 2 personen

200 g bimi
100 g groene aspergetips
200 g sugar snaps, afgehaald
50 g glasnoedels (soe-oen)
1 el arachideolie
1 ui, in dunne partjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
3 cm gemberwortel, gesnipperd
125 g taugé
2 el sesamolie
150 g entrecote
2 el sojasaus
1 el vissaus
2 limoenen, schil geraspt en uitgeperst
20 g ongezouten cashewnoten, grof gehakt en geroosterd
1 el grof gesneden korianderblad

Snijd het ingedroogde stukje van de stelen van de bimi en de asperges en halveer de asperges. Breng in een ruime pan water met zout aan de kook. Blancheer de bimi 5 minuten. Voeg na 2 minuten koken de sugar snaps toe en na weer een minuut koken de asperges. Giet de groente af en spoel ze koud. Bereid de glasnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verhit de arachideolie in een wok en fruit de ui 3 minuten op een hoog vuur. Temper het vuur en bak de knoflook en de gember 3 minuten zachtjes mee. Schep de taugé erdoor en bak 2 minuten mee. Neem de wok van het vuur en schep de groene groenten erdoor.
Bestrijk de entrecote met 1 tl sesamolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit een grillpan en rooster de entrecote aan beide kanten bruin en vanbinnen naar wens rood of rosé.

Roer de rest van de sesamolie, de sojasaus, de vissaus, de limoenrasp en het sap, de cashewnoten en peper naar smaak door de groenten. Verdeel de glasnoedels over ruime kommen, schep de groente erop en verdeel de in plakjes gesneden entrecote erover. Garneer met de koriander.

Bereidingstijd: 25 minuten

Weetje
Glasnoedels of soe-oen worden gemaakt van mungbonen en zijn heel geschikt om in salades, soepen en loempiaatjes te verwerken. Ze nemen goed ze smaak op van dressings, bouillons en sauzen. Bijna iedereen eet wel eens mungbonen maar dan in een andere vorm, namelijk als het kiemplantje dat veel verwerkt wordt in Aziatische gerechten; de taugé.