Zo’n lekkere salade met geroosterde radijs en kikkererwten gaat er altijd wel in. Radijsjes eten we meestal rauw. Als gezond tussendoortje zo uit het vuistje, in plakjes door de salade, op de boterham of sandwiches, deze knapperige iets pittige knolletjes smaken altijd! Maar heb je ze al eens geroosterd gegeten? Dan zijn ze ook erg lekker, ze hebben dan iets weg van meiknolletjes. Zorg er wel voor dat ze niet te gaar worden.

Hoofdgerecht voor 2 personen

1 courgette
2½ el olijfolie
1 bosje radijs
2 rode uien, in boogjes
1 blik kikkererwten à ± 310 g
1 teentje knoflook, gesnipperd
100 g snoeptomaatjes, gehalveerd
125 g biologische feta, verkruimeld
1 el fijngeknipt bieslook

Verwarm de oven voor tot 225°C. Was de courgette, snijd hem in plakjes van ± 1 cm dik en halveer ze. Doe de courgette met de ui in een kom en schep er 1 eetlepel olijfolie en versgemalen peper naar smaak door. Verdeel ze over de bakplaat en rooster ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd intussen de radijsjes van het groen, snijd de worteltjes eraf en was en halveer de radijsjes. Spoel de kikkererwten in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.

Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Schep 1½ olie, de knoflook en versgemalen peper door de kikkererwten en schep ze op een schaal.

Schep de radijs door de courgette en ui en rooster ze ± 10 minuten mee. Neem de bakplaat uit de oven. Schep de tomaatjes erdoor en verdeel de groenten over de kikkererwten.

Meng de kikkererwten een beetje met de rest van de groenten. Strooi de feta en het bieslook erover en serveer de salade met geroosterde radijs en kikkererwten direct.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Oventijd: ± 20 minuten

Tip
Op zoek naar nog een recept met geroosterde radijs in de hoofdrol? Probeer dan deze salade met geroosterde radijs, rode ui en geitenkaas eens.