Dit heerlijke scaloppine al limone recept komt uit het nieuwste kookboek van Janneke en Serge Philippi, Stoven bij Janneke thuis. Kijk voor uitgebreide recensie morgen op de site.

Niet de Duitsers, maar Italianen zijn heer en meester in de schnitzelkunst. De keuze aan schnitzels op de Italiaanse menukaart vindt Janneke steeds weer indrukwekkend. En eigenlijk allemaal even lekker. Proef deze gestoofde versie maar eens. Naast het frisse van het citroensap zorgt de citroenschil voor een krachtige smaakboost.

Hoofdgerecht voor 4 personen

4 kalfs- of varkensschnitzels
3 eetlepels bloem
3 eetlepels olijfolie
300 ml vleesfond
1 citroen, in plakjes
2 takjes peterselie, fijngehakt

Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en haal er de schnitzels door. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Bak de schnitzels aan beide kanten bruin en neem het vlees uit de pan.

Schenk de fond in de pan en roer de aanbaksels met een spatel los. Voeg de plakjes citroen toe en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Leg het vlees terug in de pan en stoof de schnitzels afgedekt in 20 minuten gaar.

Neem de laatste 5 minuten de deksel van de pan en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken. Leg de schnitzels op een schaal en schep de citroenjus erover. Bestrooi met de peterselie. Lekker met gesmoorde snijbiet of (wilde) spinazie en aardappeltjes uit de oven.

Bereiden: 15 minuten
Stoven: 20 minuten