Deze schnitzel met avocadosalsa en roergebakken groenten is eenvoudig te maken. Zo’n lekkere frisse salsa van avocado met tomaat en koriander past er goed bij. Met lekkere roergebakken groenten en gebakken aardappelen zet je een smakelijke maaltijd op tafel.

Hoofdgerecht voor 2 personen

250 g sperziebonen, afgehaald
1 rijpe avocado
2 cocktailtomaten
limoensap
1 el fijngesneden koriander of fijngeknipt bieslook
srirachasaus of Tabasco
4 el arachideolie
2 uien (rood en/of wit), in boogejs
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 rode en 1 gele puntpaprika, in ringen
2 vegetarische schnitzels

Kook de sperziebonen 7 minuten in water met zout, giet ze af en spoel ze koud. Halveer intussen de avocado, wip de pit eruit en schep de avocadohelften uit de schillen. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

Schep de avocado met de tomaatstukjes en de koriander door elkaar. Voeg limoensap, srirachasaus of Tabasco en versgemalen peper en zout naar smaak toe en zet de salsa in de koelkast.

Verhit 2 eetlepels van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de ui met de knoflook 3 minuten. Voeg de paprika toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Schep de sperziebonen erdoor en warm alles kort door. Breng de groenten op smaak met versgemalen peper en zout.

Verhit gelijktijdig 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak de schnitzel op een halfhoog vuur, volgens de bereidingswijze op de verpakking, aan beide kanten lichtbruin.

Serveer de schnitzel met avocadosalsa en roergebakken groenten met gebakken aardappelen.

Bereidingstijd: ± 25 minuten

Tip

Liever vlees? Vervang de vegetarische schnitzels dan door gewone schnitzels.