Zoals ik heb beloofd een recept met de daslookpesto. Deze spaghetti met zalm en daslookpesto staat werkelijk zo op tafel. In de tijd dat de pasta kookte maakte ik er een lekkere frisse tomatensalade met rode ui bij.

Hoofdgerecht voor 2 personen

150 g spaghetti met quinoa* of volkorenspaghetti
1 el olijfolie extra vierge
150 g gerookte zalm, in stukjes
2-4 el daslookpesto of gewone pesto
2 el geraspte Twijfelaar** of belegen boerenkaas
1 daslookblad, in ragdunne reepjes

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en schep er de olie door. Verdeel de spaghetti en de zalm over de borden. Schep er naar smaak pesto. Verdeel de kaas en het daslookblad over.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Saladetip
Snijd 500 g trostomaten in partjes en schep er 1 in ragdunne boogjes gesneden rode ui door. Bestrooi met peper en zout naar smaak en druppel er balsamicoazijn en olijfolie extra vierge over. Garneer met dunne reepjes basilicum of daslook.

Tip
Geen daslook in de tuin en dus ook geen daslookpesto gemaakt? Dit pastagerecht is ook lekker met basilicumpesto en boerenkaas. Garneer de spaghetti dan met reepjes basilicum.

* De spaghetti met quinoa is van NatureCrops en ik kocht het bij de supermarkt. Het is een pasta van 90% durum tarwemeel en slecht 10% quinoameel. De smaak is iets nodig met de spaghetti heeft een lekkere bite.

** Twijfelaar is een 50+ kaas gemaakt van 42% koemelk, 42% geitenmelk, 14% schapenmelk en een vegetarisch stremsel en alleen te koop bij AH.