Deze supersnelle pizza met paprika, rode ui en Parmezaan maakte ik met een kant en klare bodem van Pizza genuina. Ik kocht een stel van deze verse bodems op de Little Italy beurs en heb nu al spijt dat ik er niet meer gekocht heb. Deze mooie dunne bodems bakken prachtig krokant en maken van een pizza een echt feestje. Bovendien is de oventijd van deze pizza slechts 8 minuten!

Hoofdgerecht voor 2 personen

200 ml tomatenbasissaus
1 el gedroogde oregano
1 teentje knoflook, gepeld
1 pizzabodem
1 rode puntpaprika, in dunne ringen
1 rode ui, in halve ringen
75 g Parmezaanse kaas (of grana padano), in schilfers

Verwarmd even voor tot 250 °C. Roer de tomatenbasissaus met de oregano en de uitgeperste knoflook door elkaar.

Bak de bodem, op het ovenrooster, 2 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de pizzabodem uit de oven.

Strijk de tomatenbasissaus erover uit en verdeel er de paprikaringen en de ui over. Bestrooi met de kaas en bak de pizza nog ± 6 minuten in de voorverwarmde oven.

Neem de supersnelle pizza met paprika, rode ui en Parmezaan uit de oven. Snijd hem in stukken er serveer direct.

Bereidingstijd: ± 15 minuten
Oventijd: ± 8 minuten

Liever zelf een pizzabodem maken?

Basis pizzadeeg

250 g ongebleekt meel van harde tarwe 00 + extra om te bestuiven
½ tl zout
7 g gedroogde gist
2 el olijfolie
125 ml lauw water (20°C)

Meng het meel met het zout en de gist in een kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk er voorzichtig de olie en het water in. Meng met je vingers het meelmengsel door het vocht en kneed tot een samenhangend deeg. Is het deeg te plakkerig? Strooi er dan nog een beetje meel over.

Leg het deeg op een met meel bestoven werkvlak en kneed het in ± 10 minuten tot een soepel deeg dat je makkelijk kunt uittrekken. Vorm er een bal van en bestrijk het deeg met een beetje olijfolie. Leg de bal in een kom en dek af met een schone theedoek of een stuk bubbeltjesplastic. Laat het deeg in 1 uur tot het dubbele volume rijzen.

Kneed het nog ± 2 minuten door en rol het uit tot een grote pizzabodem of maak kleine bodems naar keuze. Bak de bodems ± 4 minuten voor in de voorverwarmde oven. Maak de pizza verder zoals boven beschreven.