Deze tortilla met ei en kaas is eenvoudig en snel te maken. Beleg tortilla wraps met zacht gegaarde uien met gebakken spekjes. Breek er eieren boven en verdeel er partjes tomaat over. Top alles af met bosui en een lekkere pittige geraspte kaas en de oven doet de rest! Het resultaat… een heerlijk zaterdagavond gerecht.

Voor 2 personen

1½ el olijfolie
3 uien, in boogjes
125 g magere spekreepjes
2 (volkoren)tortilla
4 kleine eieren of 2 grote
4 cocktailtomaten (bijv. Tasty Tom)
3 bosuitjes, in schuine ringetjes
40 g extra belegen kaas
Extra nodig: 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui op een halfhoog vuur zachtjes goudgeel en glazig.

Schuif de uien na 5 minuten zachtjes bakken naar de rand van de pan en bak de spekreepjes in het midden van de pan zachtjes uit. Schep ze regelmatig om. Meng de uien met de spekreepjes en bak alles nog 2 minuten op een heel laag vuur.

Leg de tortilla’s elk op een stuk bakpapier op een ovenrooster. Verdeel het uienmengsel over de tortilla’s en breek de eieren erboven.

Snijd de tomaten elk in 6 partjes en verdeel ze met de bosui over de tortilla’s. Strooi de kaas erover en schuif de tortilla’s in de voorverwarmde oven.

Bak de tortilla’s 7-9 minuten totdat het eiwit gestold en de kaas gesmolten is. Leg de tortilla’s elk op een bord en serveer de tortilla met ei en kaas direct.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Oventijd: ± 9 minuten

Tip

Spuit voor een pittige twist chili- of srirachasaus over de tortilla’s.