Met deze yoghurtmousse met bloedsinaasappel zet je een lekker en feestelijk toetje op tafel. Ik maak deze yoghurtmousse vaker en varieer vaak met de ingrediënten. Er zijn nu bloedsinaasappels dus gebruik ik deze keer het sap en de rasp van die heerlijke zoete sinaasappels met hun mooie rozerode sap. Maar ook met gewone sinaasappel of met limoen of grapefruit smaakt de mousse heerlijk. Als extraatje serveer ik bij de yoghurtmousse met bloedsinaasappel een kruidige sinaasappel-tijmsaus die goed combineert met de friszoete smaak van de yoghurtmousse.

Nagerecht voor 6 personen

5 blaadjes gelatine
3 bloedsinaasappels
1 dl slagroom
3 el kristalsuiker
4 dl Turkse yoghurt
2 el agavesiroop
1 takje tijm en 6 toefjes voor de garnering
extra nodig: 6 puddingvormpjes (inh. ± 125 ml)

Week de gelatine in ruim koud water. Pers 2 sinaasappels uit. Boen de andere schoon onder stromend water en rasp de schil dun eraf. Schil de sinaasappel dik zodat je ook het witte velletje mee schilt. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het uitlekkend sap op. Voeg het sap aan de rest van het sap toe.

Meet het sap het moet ongeveer 150 ml zijn. Verwarm 50 ml van het sinaasappelsap tot tegen de kook aan, neem de pan van het vuur en los er 1 blaadje gelatine in op. Verdeel dit sap over vormpjes en zet ze in de koelkast zodat de gelei kan opstijven.

Klop de slagroom stijf. Verwarm 75 ml van het sinaasappelsap met de suiker en los er de rest van de gelatine in op. Laat het afkoelen tot lauwwarm en roer het met de sinaasappelrasp door de yoghurt. Spatel de slagroom erdoor. Neem de vormpjes uit de koelkast en verdeel het yoghurtmengsel over de vormpjes. Laat ze in de koelkast in 2 – 2½ uur helemaal opstijven.

Breng de rest van het sap met de agavesiroop en het takje tijm aan de kook en kook het in tot een stroperige siroop. Schenk het door een zeefje en laat het afkoelen.

Houd de vormpjes enkele tellen in een bakje met heet water (niet te lang anders smelt de gelei) en keer ze op de bordjes. Garneer met de partjes sinaasappel de siroop en de toefjes tijm.

Bereidingstijd: ± 25 minuten en ± 2½ uur opstijven

Tip
Je kunt de bloedsinaasappels ook vervangen door gewone sinaasappels.