Peter’s Bounty bonbons met kers zijn een uitvinding van onze vriend Peter. Hij nam ze laatst mee voor bij de koffie als afsluiting van een etentje met een groep vrienden. Inmiddels is dat ook wel zijn ding, Peter neemt iets mee voor bij de koffie! Dan kun je natuurlijk iets lekkers kopen maar Peter gaat mee in onze enthousiaste kookfeestjes en maakt ze zelf. Deze Bounty bonbons maakte hij met kant-en-klare kokoskoekjes en zure kersen uit de diepvries van de boom in zijn tuin. Een goede tegenhanger voor zo’n zoet kokoskoekje en de witte chocolade!

Voor 8 stuks

8 zure kersen (zie variatietips)
1 pakje kokoskoeken à 8 stuks (180 g)
130 g witte chocolade
Extra nodig: bakpapier

Laat de kersen goed uitlekken. Hol met een klein lepeltje de bovenkant van de koekjes uit.

Druk de binnenkant van de uitgeholde koekjes met een vinger voorzichtig in model zodat er een kers in past. Druk in elk holletje een kers.

Hak de chocolade in stukjes en smelt de chocolade au bain-marie (zie tip).

Zet de koekjes met kers op een plank of bord bekleed met bakpapier en lepel de gesmolten chocolade erover. Strijk de chocolade zo nodig uit over de zijkanten van de koekjes.

Laat de chocolade op een koele plaats in 30-45 minuten opstijven. Peter’s Bounty bonbons met kers blijven, mits koel bewaard, ongeveer een week goed.

Bereidingstijd: ± 20 minuten
Opstijftijd: ± 45 minuten

Au bain-marie
Met het au bain-marie smelten hang je een (au bain-marie)pan of hittebestendige schaal in een pan met een laagje water dat tegen de kook wordt aan gehouden. Als roerende laat je dan, in dit geval, de fijngehakte chocolade smelten. Let er op dat de pan of schaal het water niet raakt anders kan de chocolade te heet worden met als resultaat een korrelig en onbruikbaar mengsel!

Tip
Ik ben niet van de reclame maar in dit geval is het wellicht handig om te melden dat Albert Heijn van hun eigen merk een goed formaat kokoskoekjes in zijn assortiment heeft. Maar je kunt natuurlijk ook zelf kokoskoekjes bakken. Neem dan het recept voor kokosmakroontjes met limoen elders op mijn site en laat de limoen achterwege. Maak er geen bolletjes van maar vorm er ± 2 cm hoge ronde koekjes van 4 cm ø van.

Variatietips
Je kunt met dit recept naar eigen wens variëren.
• Geen zure kersen? Met goed uitgelekte en drooggedepte kleine amarenekersen smaken ze ook heel lekker!
• Pure chocolade met in de uitgeholde koekjes een klein lepeltje sinaasappelmarmelade of frambozenconfiture (leg dan het uitgehaalde stukje kokoskoek weer op de marmelade).
• Melk chocolade in combinatie met ontdooide en drooggedepte diepvries blauwe bessen.
• Witte chocolade met in de uitgeholde koekjes een ontdooide en drooggedepte diepvriesframboos.
• Pure chocolade met een stukje ananas in het koekje.