Dit yoghurtijs met aardbeien en aalbessensiroop met sinaasappel en roos was mijn eerste experiment in de Magimix Gelato expert. Deze ijsmachine mag ik de hele zomer gebruiken en naar hartenlust testen. Dus jullie zullen de komende tijd wel meer ijsjes langs zien komen. Bij dit eerste probeersel, een lekker fris yoghurtijs met aardbeien verving ik de suiker door homemade aalbessensiroop met sinaasappel en roos. Die had ik nog in de voorraad van vorig jaar maar binnenkort, als het rode bessenseizoen weer begint kun je deze lekkere siroop ook zelf maken. Maar je kunt natuurlijk ook gewone frambozensiroop nemen.

Voor ± 1 liter ijs

20 g melkpoeder 0% vet
50 ml slagroom
750 g Griekse yoghurt 10% vet
4 el aalbessensiroop met sinaasappel en roos (zie recept) of andere passende siroop naar keuze
125 g aardbeien
4 kleine aardbeien en/ of 4 takjes aalbessen voor de garnering
Extra nodig: ijsmachine of diepvriesbak

Doe de melkpoeder in een kom. Verwarm de slagroom op een laag vuur en schenk het bij de melkpoeder. Klop met een garde los en voeg de yoghurt en de siroop toe.

Doe het mengsel in de kom van een ijsmachine en draai er een mooi smeuïg ijs van.

Snijd intussen 125 g van de aardbeien in kleine stukjes. Laat de aardbeienstukjes de laatste 5 minuten meedraaien. Schep bolletjes ijs in een glaasjes of ijscoupes en garneer met een aardbei en/of een takje aalbessen.

Tips
• Geen aalbessensiroop in huis. Je kunt het ook vervangen door !00 g kristalsuiker.
• Geen ijsmachine? Doe het yoghurtmengsel dan in een diepvriesbak en roer het elke 30 minuten met een vork door totdat het ijs de gewenste dikte heeft. Schep er dan de aardbeienstukjes door.