Dit konijnenbouten uit de oven recept is wat je noemt een echt stressvrij gerecht om te maken met kerst. Het enige dat je moet doen is de groenten schoonmaken en snijden, een paar keer husselen en kijken of het allemaal goed gaat. Dat is toch wat je wilt als je gasten aan tafel hebt!

Hoofdgerecht voor 4 personen

4 uien, in partjes
4 pastinaken, in dikke halve plakken
4 grote kruimig kokende aardappels, geschild en in halve plakken
6 takjes rozemarijn
4 konijnenbouten
6 el olijfolie
600 g spruiten, gehalveerd
2 potten wildfond
Extra nodig: ruime braadslede

Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht). Doe alle ingrediënten op de spruiten en de wildfond na, in de braadslede. Bestrooi met peper en zout en schep goed om.

Schuif de braadslede 1 uur in de oven. Voeg de spruiten en de fond toe en schep alles goed om.

Zorg ervoor dat je konijnenbouten regelmatig keert. Laat het gerecht in nog ± 30 minuten gaar worden. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de ingrediënten te donkere randjes krijgen.

Verdeel de konijnenbouten uit de oven met de groenten en de aardappel over een mooie schaal. Lekker met klassieke stoofpeertjes met wijn en kruidige cranberrycompote.

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Oventijd: ± 90 minuten

Ook lekker bij konijnenbouten uit de oven

• Bieten: voeg in parten gesneden bieten toe maar hussel ze niet direct door de rest van de ingrediënten. Houd ze aan de zijkant. Zo voorkom je dat het hele gerecht roze kleurt.
• Winterpeen: voeg ze geschild en in dikke plakken gesneden toe
• Witlof: voeg gehalveerde struikjes witlof in plaats van of gelijk met de spruitjes toe.