Voor deze romige sinaasappelbavarois heb je slecht 5 ingrediënten nodig en 25 minuten van je tijd. Dan zet je een feestelijk fris-romig sinaasappeltoetje op tafel. Sinaasappels horen echt bij de winter. De lekkerste sinaasappels zijn dan te koop. Heerlijk zoet en vol sap. Dat komt omdat de sinaasappels dan pas goed rijp zijn. Ik verwerk graag sinaasappel in gerechten. De frisse zoet-zure smaak combineert uitstekend met vlees, vis en gevogelte. Maar ook in salades, ijs, toetjes, gebak en zelfs in soep smaakt sinaasappel heerlijk. Probeer deze romige sinaasappelbavarois maar eens.

Nagerecht voor 4 personen

1 sinaasappel, schoongeboend
35 g witte chocolade, in kleine stukjes gehakt
125 g mascarpone
125 ml slagroom, stijfgeklopt
½ blaadje gelatine
Extra nodig: spuitzak met kartelmondje, 4 glaasjes (inhoud ± 85 ml)

Rasp van de helft van de sinaasappel de oranje schil dun af en pers deze helft uit. Schil de andere helft dik, snijd de partjes tussen de vliesjes uit en snijd ze in stukjes.

Smelt de chocolade au bain marie. Neem de schaal met chocolade van de pan en roer er met een garde de mascarpone en 1 eetlepel van het sinaasappelsap door. Klop de slagroom stijf, doe 2 eetlepels slagroom in een spuitzak met spuitmondje.

Houd ¼ theelepel van de sinaasappelrasp apart en spatel de rest met het mascarponemengsel door de rest van de slagroom.

Verdeel de helft van het mengsel over de glaasjes. Houd 4 stukjes sinaasappel apart en verdeel de rest over het mascarponemengsel. Schep de rest van het mascarponemengsel erop en strijk het glad.

Week de gelatine 5 minuten. in ruim koud water. Breng voor de gelei de rest van het sinaasappelsap tegen de kook aan en los er het goed uitgeknepen blaadje gelatine in op.

Zet de pan in een bakje koud water en laat het geleimengsel afkoelen. Schenk de afgekoelde gelei in de glaasjes en laat in de koelkast in 20-25 minuten opstijven.

Spuit een toefje slagroom in elk glaasje en garneer met de achtergehouden sinaasappelstukjes en wat sinaasappelrasp.

Bereidingstijd: ± 25 minuten
Opstijven: ± 25 minuten

Tip
Meer gerechten met sinaasappel?
Geroosterde witlof met sinaasappel, anijs en kappertjes
Haringsalade met venkel en sinaasappel
Eend met sinaasappel – canard à l’orange
Wortelsoep met gember en sinaasappel
Venkelstamppot met sinaasappel en venkelworst